AFA Friesland in actie tegen IND

DSCI0369Zwolle, 20 maart 2013 – Als protest tegen het inhumane asiel- en uitzettingsbeleid van Nederland demonstreert AFA Friesland samen met het No Border Netwerk Nederland vanaf 13.30 uur vandaag door middel van een blokkadeactie bij het gebouw van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Zwolle (Zuiderzeelaan 43-51).

De IND is het uitvoerend orgaan van het Nederlandse asielbeleid. Het is een cruciale schakel in het geheel van de uitvoering van het vreemdelingenbeleid en van de repressie waarmee deze samengaat. Het zijn IND-medewerkers die beslissen of iemand hier wel of niet mag blijven. Vluchtelingen, inclusief kinderen, die volgens de IND het land uit moeten worden vastgezet in detentiecentra of vrijheidsbeperkende locaties, in afwachting van deportatie of het op straat gegooid worden. Ook probeert de IND vluchtelingen te dwingen terug te keren naar een vaak verscheurd en vijandig geboorteland, waar hen geweld, onderdrukking, armoede en/of honger wacht.

Vorig jaar augustus protesteerden uitgeprocedeerde asielzoekers zelf met een kamp bij het IND-kantoor in Zwolle. Na enkele dagen werden zij met geweld en enige tientallen arrestaties door de politie verwijderd, nadat burgemeester Meijer (VVD) de demonstratie op oneigenlijke gronden had verboden.

Het No Border Netwerk Nederland is opgericht in 2012. Het netwerk gaat uit van onder meer vrijheid van beweging (“no borders, no nations”) en van een antikapitalistische beweging en wil op buitenparlementaire wijze veranderingen teweeg brengen. Iedereen die op een grassroots-achtige wijze actief wil zijn tegen het migratiebeleid kan gebruik maken van de mogelijkheden van het netwerk.

Alle vluchtelingen vrij! Geen mens is illegaal! Solidariteit met de protesterende vluchtelingen in Den Haag en Amsterdam!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s