AFA roept op tot spandoekenactie in aanloop naar het No Border Camp

Over iets meer dan een week zal in Rotterdam het No Border Camp van start gaan. Van 2 t/m 10 augustus zal er een week vol actie, discussie en workshops plaatsvinden uit protest tegen het onmenselijke vreemdelingenbeleid.

1371192192-no-borders-protest-held-outside-g4s-during-london-g8-week-of-protests_2150316
Om extra aandacht te vragen voor dit belangrijke actiekamp roept Antifascistische Actie Nederland (AFA) op tot een spandoekenactie. Ook jij kan hier aan mee doen! Maak een spandoek met een aankondiging voor het No Border Camp en hang het aan je werkplek, lokale buurtcentrum, huis, gemeentehuis of bijvoorbeeld aan een viaduct of ergens anders in de openbare ruimte. Het doel is dat zo veel mogelijk mensen het zien en dat ze weten dat het actiekamp er aan komt. Zie voor de eerste spandoeken onder aan het bericht.

Het No Border Camp zal van 2 t/m 10 augustus plaatsvinden in Rotterdam, de stad waar de meeste ongedocumenteerde mensen op straat staan omdat zij hier volgens de Nederlandse staat niet mogen blijven, ongeacht of hun terugkeer naar het land van herkomst überhaupt mogelijk is. De Nederlandse staat doet er alles aan om vluchtelingen te deporteren. Zo kunnen vluchtelingen tot 18 maanden worden vast gezet in de gevangenis om ze toch tot terugkeer te dwingen. Als ze dan vervolgens onuitzetbaar blijken en op straat worden gegooid volgt een leven van dakloosheid zonder recht op werk, studie en een slechte toegang tot medische zorg.

Sinds 2011 zijn er grote groepen vluchtelingen die niet langer hun mond laten snoeren en in actie zijn gekomen voor hun rechten. Zoals bijvoorbeeld de groep die in Amsterdam een tentenkamp opzette aan de Notweg en nu in meerdere gekraakte flats verblijven en vanuit daar nog steeds actie voeren. In Den Haag voerden vluchtelingen 3 maanden actie in een tentenkamp voor het Centraal Station. Nu zetten zij hun protest voort vanuit een gekraakte kerk, die werd omgedoopt tot het Vluchthuis. Zij willen een normaal leven en niet constant in angst te hoeven te leven in de illegaliteit.

Het No Border Camp wil het groeiende verzet tegen het keiharde vreemdlingenbeleid verder ondersteunen en uitbreiden. Ook AFA vind dat er een einde moet komen aan het racistische beleid en zal daarom ook deelnemen aan het No Border Camp, en wij roepen iedereen op dat ook te doen. Stuur je foto’s van je spandoekenactie op naar afa [at] afanederland.org en kom van 2 tot 10 augustus naar het No Border Camp in Rotterdam, en houd de website van het No Border Camp in de gaten voor nieuws en updates: www.nobordercamp.nl

Stop het racistische beleid! Geen mens is illegaal!

Spandoek aan het Autonoom Centrum in Den Haag
Spandoek aan het Autonoom Centrum in Den Haag

Spandoek aan de Piratenbar in Scheveningen
Spandoek aan de Piratenbar in Scheveningen
Autonomen Den Haag hing om 06:30 tijdens de ochtendspits een spandoek boven de A12
Autonomen Den Haag hing om 06:30 tijdens de ochtendspits een spandoek boven de A12
Spandoek boven de A27 nabij Utrecht.
Spandoek boven de A27 nabij Utrecht.
Ook in Amsterdam hangt een spandoek ter aankondiging van het No Border Camp
Ook in Amsterdam hangt een spandoek ter aankondiging van het No Border Camp
Spandoek in Nijmegen
Spandoek in Nijmegen
Nog en spandoek in Nijmegen
Nog en spandoek in Nijmegen
Het 3e spandoek in Nijmegen
Het 3e spandoek in Nijmegen
Spandoek tegen over het Centraal Station in Amsterdam
Spandoek tegen over het Centraal Station in Amsterdam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s