Help mee mobiliseren voor de “Refugees Welcome” demonstratie

flyerRefugeesWelcomeA5VoorkantOp zondag 1 november organiseert de Anti-Fascistische Actie (AFA) een landelijke demonstratie onder het motto ‘Refugees Welcome’ in Den Haag. Met deze demonstratie willen we met zo veel mogelijk mensen solidariteit tonen met vluchtelingen en een sterk geluid laten horen tegen de rechtse hetze tegen vluchtelingen.

Voor de demonstratie hebben we posters, flyers en stickers laten drukken. Wil je helpen met het verspreiden daarvan, stuur dan een e-mail naar afa@afanederland.org. Vermeld in de e-mail hoeveel posters, flyers en stickers je wil hebben om te verspreiden en vergeet je adres niet mee te sturen. Ook kan je hier de poster en flyer als pdf downloaden en zelf printen.

Poster Refugees Welcome demonstratie A2
Flyer Refugees Welcome demonstratie A5 Voorkant
Flyer Refugees Welcome demonstratie A5 Achterkant

Verspreid de oproep!
Om de demonstratie zo groot mogelijk te maken vragen we je om de oproep voor de demonstratie zo veel mogelijk te verspreiden. Ook kan je mensen uitnodigen voor het Facebook event.

Oproep: https://afanl.wordpress.com/2015/10/04/1-11-2015-landelijke-demonstratie-refugees-welcome-stop-de-rechtse-hetze/
Facebook event: https://www.facebook.com/events/449088708628795/

Doneer
Het organiseren van de demonstratie kost helaas geld. Denk aan de drukkosten, geluidswagen etc. Een gedeelte word gesponsord door actiefonds X min Y maar voor de rest zijn wij afhankelijk van donateurs. Wil je doneren dan kan je een bijdrage storten op rekeningnummer: NL57 INGB 0009 4742 45 ten name van AFA Nederland ovv “Refugees Welcome demo”. Je kan ook donateur worden door maandelijks een bedrag over te maken. Zie voor meer informatie: https://afanl.wordpress.com/2015/09/28/steun-de-anti-fascistische-strijd-word-donateur/

Demonstratie
Migratie is van alle tijden. Ook nu zijn er mensen op de vlucht voor oorlog, armoede en politieke onderdrukking. Deze omstandigheden worden voor een groot deel veroorzaakt door de buitenlandse politiek van Westerse landen. Maar in plaats van dat vluchtelingen in Nederland welkom worden geheten, word er een rechtse hetze tegen hen gevoerd. Aangewakkerd door rechtse politieke partijen worden er onder andere asielzoekerscentra en toekomstige opvangplekken voor vluchtelingen beklad met racistische teksten en symbolen. In Woerden werd een noodopvang voor vluchtelingen aangevallen. Ook vinden er op meerdere plekken in het land demonstraties tegen vluchtelingen plaats.

Wij vinden dat we solidair moeten zijn met vluchtelingen en dat er een einde moet komen aan de rechtse hetze die gebaseerd is op angst en leugens. Zo wordt er o.a. gesteld dat vluchtelingen sociale woningen innemen, terwijl het juist de rechtse partijen zijn die ervoor hebben gezord dat veel sociale huurwoningen zijn verkocht.

Dagelijks roepen politici, columnisten en sommige journalisten allerlei zaken over vluchtelingen die niet kloppen, maar die wel de weestand tegen vluchtelingen aanwakkeren. Bijvoorbeeld de uitspraken van Halbe Zijlstra over dat vluchtelingen gratis borstvergrotingen zouden krijgen. Later nam hij zijn woorden weer terug, maar het kwaad is dan al geschiet, en dat weten politici maar al te goed.
In tijden van toenemend racisme is het belangrijk een sterke antiracistische beweging te bouwen. Waarom roepen wij op tot een brede demonstratie om onze solidariteit met vluchtelingen te uiten en een vuist te maken tegen racisme en uitsluiting. Kom dus allemaal op 1 november naar Den Haag om 15:00 uur voor het Centraal Station en demonstreer mee!

Refugees welcome! Stop de rechtse hetze!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s