Route demonstratie Pegida Apeldoorn bekend

Basis CMYKDe route van de demonstratie van Pegida van aanstaande zondag in Apeldoorn is bekend. Pegida mag van de gemeente een route lopen dwars door een woonwijk nabij het stadscentrum. Pegida verzamelt om 12:45 in het Beekpark. Na enkele toespraken zullen ze rond 14:00 een route van krap 2 kilometer lopen om vervolgens weer te eindigen in het Beekpark. De route:

Beekpark – Vosselmanstraat – Loolaan – Soerenseweg – Koning Lodewijklaan – Sprengenweg – Badhuisweg – Sprengemanstraat – Vosselmanstraat – Beekpark (zie kaartje onderaan)
Map1
Vandaag heeft de gemeente Apeldoorn omwonenden middels een brief op de hoogte gesteld van de aankomende demonstratie door hun straten. Er wordt in deze brief echter met geen woord gerept over het racistische karakter van Pegida. Laat Ze Niet Lopen zal de aankomende dagen de buurt informeren over wat voor organisatie Pegida precies is.

Buiten dat het voor Pegida makkelijker is om haar racistische propaganda te verspreiden met een lopende demonstratie, daarom is het juist nu belangrijk om in Apeldoorn de ruimte voor Pegida zo klein mogelijk te houden. Gelukkig biedt een lopende demonstratie ook voor antifascisten meer mogelijkheden tot actie. Kom aanstaande zondag in actie op of langs de route van Pegida. Hang een spandoek langs de route of een poster achter je raam, overstem of blokkeer de racistische demonstratie. Wees creatief en kom in actie!

Protest!
received_772590652874929Bij de eerdere demonstratie van Pegida kwamen honderden mensen de straat op om hun woede over de racistische optocht door hun straten te uiten. Soms wordt extreem-rechts als marginaal weggezet. Extreem-rechts blijft alleen marginaal door hen te overstemmen, een weerwoord te geven en een massaal tegengeluid te laten horen. Negeren is geen optie.

Deze week komen wij nog met een update met de laatste informatie, kaartjes van de omgeving en infostructuur. Het is dan ook verstandig om de komende dagen www.laatzenietlopen.nl in de gaten te houden. Ook kan je ‘Laat Ze Niet Lopen’ volgen op Twitter en Facebook.

Kom 17 januari in actie tegen Pegida en stop de opmars van extreem-rechts! Laat Ze Niet Lopen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s