Update demonstratie: Stop de criminalisering van antifascistische strijd!

2015-07-03 00:00:00 DEN HAAG - Leden van de Mobiele Eenheid (ME) vormen een linie om mensen in te sluiten op het Hobbemaplein in de Haagse Schilderswijk. Hier gold een samenscholingsverbod, nadat drie dagen op rij rellen zijn uitgebroken. Ongeveer honderd mensen werden gearresteerd. Betogers gingen de straat op naar aanleiding van de dood van Mitch Henriquez, die stikte en stierf door toedoen van de agenten die hem arresteerden. ANP MARTEN VAN DIJL

antirepressieposterafaa3Aanstaande zaterdag zal de Fight Repression demonstratie plaatsvinden in Den Haag. AFA roept ook op voor deze demonstratie onder het motto: Stop de criminalisering van antifascistische strijd! De demonstratie verzameld om 16:00 op het Kerkplein. De constante aanval op antifascisten vanuit de staat, zowel nationaal als internationaal kan niet onbeantwoord blijven! Hieronder een update over de demonstratie overgenomen van de Fight Repression website.

Burgemeester criminaliseert demonstratie
De burgemeester van Den Haag probeert de demonstratie al vanaf het begin te verbieden. Zo ontvingen we een brief waarin onder andere stond dat de demonstratie niet zou mogen lopen, al om 12:00 zou moeten beginnen, het Kerkplein niet als beginpunt mocht dienen en de demonstratie buiten het centrum zou moeten plaatsvinden. Pagina’s lang wordt de demonstratie bij voorbaat gecriminaliseerd, en ook deelname van AFA aan de demonstratie wordt genoemd als reden om de demonstratie te verbieden.

Wij zien geen reden om de demonstratie te verplaatsen en daarmee mee te gaan in de repressieve benadering van een demonstratie die juist tegen repressie is gericht. We hebben voet bij stuk gehouden. De burgemeester lijkt nu wat in te binden en wij mogen wel om 16:00 op het Kerkplein verzamelen en daarna een route lopen. De route is wel meer dan de helft in gekort, waardoor er een zeer korte demonstratie overblijft. Het is typerend dat de burgemeester en politie een demonstratie tegen repressie zo beperkt in de bewegingsvrijheid. Des te meer rede om zaterdag naar de demonstratie te komen en samen sterk te staan tegen repressie.

Slaapplekken
Omdat er steeds mee mensen van buiten Nederland aangeven naar de Fight Repression demonstratie te komen zijn er slaapplekken beschikbaar. Ook zal de actiekeuken Le Sabot veganistische eten verzorgen. Wil je gebruik maken van de slaapplekken, stuur dan een e-mail naar fightrepression (at) riseup.net Vergeet niet een slaapzak en matje mee te nemen.

Arrestantengroep en advocaat
Mocht je worden gearresteerd dan staat er een arrestantengroep (AG) en advocaat voor je klaar. Als je wordt opgepakt, vraag dan om je advocaat en blijf ook om haar vragen, ook al probeert de politie je wijs te maken dat deze advocaat het te druk heeft of dat ze diegene niet kan bereiken. Leg geen verklaring af. Je hebt het recht om te zwijgen, neem dit recht dan ook! Teken ook niks, met in het bijzonder geen strafbeschikking. Want alles wat je zegt over jezelf of andere mensen kan tegen jou of tegen anderen gebruikt worden.

AG nummer: 06 43 13 69 45
Advocaat: Ineke van Den Brûle

Zie voor je rechten bij arrestatie en meer informatie over de arrestantengroep hier: https://fightrepressiondemo.noblogs.org/legal-team/

Verspreid de oproep!
Verspreid de laatste dagen voor de demonstratie nog zoveel mogelijk de oproep voor de demonstratie. Buiten dat er een oproep is vanuit ons is er ook een oproep vanuit de Anti-Fascistische Actie. Nodig zoveel mogelijk mensen uit en verspreid de oproep bijvoorbeeld op social media, en organiseer jezelf en je vrienden om bijvoorbeeld samen naar de demonstratie te reizen.

Oproep: Demonstratie: Fight repression! Stop de repressie tegen antifascisten en anarchisten!
Achtergrond artikel: Het gebiedsverbod tegen anarchisten in een bredere context van repressie in Den Haag
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1141005602660000/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s