Een kleine update over de solidariteitsdemonstratie in Amsterdam

We verzamelen morgen (17-8-2017) op het Spui in Amsterdam om 20:00 stipt. Er zal daar een klein aantal sprekers een toespraak houden. De sprekers zijn Jerry Afriyie van o.a. Kick Out Zwarte Piet en een spreker van AFA. We kiezen er bewust voor om niet een hele waslijst aan sprekers neer te zetten. Het gaat ons om de demonstratie, dáár willen wij onze actieve solidariteit, woede en medeleven mee tonen. We zullen een route lopen door de binnenstad van Amsterdam.

Wees creatief en maak spandoeken, protestborden en flyers. Veel organisaties en groepen roepen op voor de demonstratie, waaruit blijkt dat de solidariteit leeft, en de urgentie om iets te doen er ook in Nederland is. Tot slot willen we eventuele politieke partijen vragen hun logo’s thuis te laten, dit is het moment voor solidariteit, niet voor het profileren van een politieke partij.

“If you’re not outraged, you’re not paying attention.” Dat was de laatste zin die Heather Heyer op Facebook postte voor ze omkwam bij de aanslag in Charlottesville, vermoord door een rechts-extremist. Heather was lid van de Industrial Workers of the World, een aloude vakbond van socialisten en anarchisten. De enige manier om Heather te herdenking is door de strijd voort te zetten. Laten we van de demonstratie een strijdbare demonstratie maken.

Zie voor de oproep hier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s