AFA Amsterdam: Flyeractie ‘Geen Stem Voor Racisme’

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart zijn er door AFA Amsterdam vandaag op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord flyers verspreid met de tekst “Geen Stem Voor Racisme”. Eerder verspreidden op deze plek meerdere politieke partijen waaronder Forum voor Democratie hun flyers. Ook zijn verschillende extreemrechtse groepen de afgelopen maanden actief geweest in deze wijk.

Om een tegengeluid te laten horen, en de bewoners van deze multiculturele wijk te laten zien dat de opleving van extreem rechts niet onbeantwoord blijft, zijn er behalve het flyeren ook posters geplakt en werd er een spandoek uitgerold.
Aan de positieve reacties op straat en de gesprekken met buurtbewoners was te merken dat het merendeel het niet eens is met de politieke partijen die racisme proberen te normaliseren. Echter heerst er onwetendheid en misinformatie over de racistische tendens die over het gehele politieke spectrum merkbaar is.

De gentrificatie van Amsterdam-Noord is in volle gang, sociale huurwoningen worden vervangen voor koopwoningen en projectontwikkelaars kopen hele bedrijventerreinen op. De onrust en onzekerheid onder de bewoners is dan ook groot. Dat dit niet de schuld is van bijvoorbeeld migranten, zoals rechtse partijen en de media ons graag doen geloven, maar van de politici en hun zakenvriendjes is een gegeven waar men ten alle tijden aan herinnerd moet worden. Ga de straat op! Laat je horen! Geen stem voor racisme!

Wil jij ook een flyeraktie organiseren of posters plakken? stuur dan een e-mail naar afa(at)afanederland.org en vermeld hoeveel posters en flyers je wilt en je adres. Een donatie voor de druk en verzendkosten is van harte welkom maar niet verplicht. Je donatie kan je storten op Rekeningnummer: NL57 INGB 0009 4742 45 ten name van AFA Nederland.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s