AFA in actie tegen Randstad.

Vandaag (15 augustus 2012) deelde zo’n 10 antifascisten van de Anti-Fascistsche Actie (AFA) Den Haag flyers uit tegen het uitzendbureau Randstad. Voor de deur van twee filialen werden meer dan 900 flyers uitgedeeld met veel positieve reacties als gevolg.

Randstad werft bewakers voor het bedrijf Group 4 Securicor (G4S). Dit bedrijf levert private bewaking voor alle Nederlandse vluchtelingengevangeninssen. Buiten dat we het belachelijk vinden dat vluchtelingen worden opgesloten komt het te vaak voor dat door nalatigheid van bewakers vluchtelingen bijvoorbeeld niet de medische zorg krijgen die zij nodig hebben met soms de dood als gevolg. Wij willen dat Randstad stop met het werven van bewakers voor G4S. Zie voor de tekst van de flyer hier onder:

Beste voorbijganger,

Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende:
In Nederland worden heel veel vluchtelingen opgesloten in vreemdelingen-detentiecentra.

Wij zijn van mening dat geen enkele vluchteling opgesloten mag worden omdat hij of zij opzoek is naar een betere toekomst. Daarnaast is het schokkend te weten dat de omstandigheden waaronder deze mensen worden opgesloten schandalig slecht zijn.

Het uitzendbureau Randstad werft in opdracht van het beveiligingsbedrijf Group 4 Securicor personeel. Dit bedrijf levert private bewaking voor alle Nederlandse vluchtelingengevangenissen. Telkens blijkt dat deze bewakers slecht opgeleid zijn, niet adequaat handelen en vluchtelingen vaak denigrerend of ronduit agressief benaderen. Wij vinden dat geen enkel bedrijf mee moet werken aan de uitvoering van het detentie- en deportatiebeleid van de Nederlandse overheid.

Met deze flyer-actie hopen we de bedrijven die bij het functioneren van de detentiecentra betrokken zijn, te informeren over de mensonterende omstandigheden. Hopelijk zullen zij vervolgens besluiten zich geheel uit deze sector terug te trekken. Na eerdere protesten is uitzendbureau Tempo Team al gestopt met het adverteren voor het werven van detentietoezichthouders.

Voor meer achtergrondinformatie over privatebewaking in detentiecentra zie het artikel ‘Undercover op de illegalenboot’ van Vrij Nederland.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s