Strijdbare afsluitende demonstratie No Border Camp

Afgelopen zaterdag (10-08-2013) demonstreerden ruim 500 mensen in Rotterdam onder het motto: “Geen Mens is Illegaal!” De demonstratie was de afsluiter van het No Border Camp wat van 2 t/m 10 augustus plaatsvond op het gekraakte terrein aan de Nassaukade. De afgelopen 8 dagen stonden bol van acties, workshops en discussies rond het migratiebeleid in Nederland en daar buiten. Ook AFA Nederland was aanwezig op het No Border Camp en de afsluitende demonstratie.
1150585_188908551282974_914181578_o

De demonstratie liep van plein 1940 door het centrum van Rotterdam naar het Beursplein. Onderweg werden er meerdere toespraken gehouden door oa vluchtelingen van het Vluchthuis in Den Haag, de Vluchtflat in Amsterdam en meerdere No Border activisten uit verschillende landen. Met de demonstratie hebben wij onze stem laten horen tegen het keiharde Nederlandse vluchtelingenbeleid. Deze demonstratie was het einde van een week van protest maar zeker niet het einde van acties rond dit thema. Wij roepen dan ook iedereen op om zich in te blijven zetten voor een grenzeloze wereld! Houd daarom de website van het No Border Netwerk goed in de gaten voor aankomende acties.

Het No Border Camp was een actiekamp dat in het teken stond van discussie, workshops en actie voor de vrijheid van beweging. Het No Border Camp sluit aan bij de recente vluchtelingenstrijd en het groeiende verzet tegen het huidige migratiebeleid. Zoals breed bekend is zijn veel vluchtelingen in Nederland vanaf het najaar 2011 bezig met protestacties zoals die nog niet in Nederland zijn voorgekomen. Mensen met verschillende nationaliteiten en achtergronden komen openlijk in verzet tegen het huidige migratiebeleid.

Mensen die geen papieren hebben en daarom niet in Nederland mogen verblijven accepteren niet langer dat hun gevecht om een menswaardig bestaan onzichtbaar blijft voor de Nederlandse samenleving. Inmiddels hebben migranten en ondersteunende activisten al diverse tentenkampen opgericht, zijn er vele demonstraties geweest en op dit moment verblijven veel migranten in het Vluchthuis in Den Haag en in meerdere Vluchtflats in Amsterdam, waarvandaan zij actie voeren.

In de afgelopen periode is veelvuldig duidelijk geworden dat de overheid alleen maar belangstelling heeft voor politieke spelletjes. Het inruilen van de strafbaarstelling van illegaliteit tegen een halfslachtig kinderpardon geeft perfect aan waar het de Nederlandse politici om te doen is: het hebben van politieke macht is veel belangrijker dan het lot van op straat geklinkerde mensen zonder de ‘juiste’ papieren!

Wij willen iedereen die heeft bijgedragen aan het No Border Camp heel erg bedanken, zonder jullie was het nooit zo’n succes geworden!

Zie voor meer informatie en verslagen van alle acties tijdens het No Border Camp: http://www.nobordercamp.nl/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s