10-08-2013: Afsluitende demonstratie No Border Camp Geen mens is illegaal!

Op 10 augustus 2013 zal er een demonstratie plaatsvinden in Rotterdam onder het motto: Geen Mens is Illegaal! Met deze demonstratie willen wij met zoveel mogelijk mensen een stem laten horen tegen het keiharde Nederlandse vluchtelingenbeleid. Tevens is deze demonstratie de afsluiter van het No Border Camp, wat van 2 t/m 10 augustus plaatsvindt in Rotterdam.
internetflyer10-08-2013
Het No Border Camp is een actiekamp dat in het teken staat van discussie, workshops en actie voor de vrijheid van beweging. Het No Border Camp sluit aan bij de recente vluchtelingenstrijd en het groeiende verzet tegen het huidige migratiebeleid. Zoals breed bekend is zijn veel vluchtelingen in Nederland vanaf het najaar 2011 bezig met protestacties zoals die nog niet in Nederland zijn voorgekomen. Mensen met verschillende nationaliteiten en achtergronden komen openlijk in verzet tegen het huidige migratiebeleid.

Mensen die geen papieren hebben en daarom niet in Nederland mogen verblijven accepteren niet langer dat hun gevecht om een menswaardig bestaan onzichtbaar blijft voor de Nederlandse samenleving. Inmiddels hebben migranten en ondersteunende activisten al diverse tentenkampen opgericht, zijn er vele demonstraties geweest en op dit moment verblijven veel migranten in het Vluchthuis in Den Haag en in meerdere Vluchtflats in Amsterdam, waarvandaan zij actie voeren.

In de afgelopen periode is veelvuldig duidelijk geworden dat de overheid alleen maar belangstelling heeft voor politieke spelletjes. Het inruilen van de strafbaarstelling van illegaliteit tegen een halfslachtig kinderpardon geeft perfect aan waar het de Nederlandse politici om te doen is: het hebben van politieke macht is veel belangrijker dan het lot van op straat geklinkerde mensen zonder de ‘juiste’ papieren!

Kom massaal naar de demonstratie en laat je horen! No Borders, No Nations! Freedom of Movement for All!

http://www.nobordercamp.nl/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s