Griekse antifascist vermoord. Oproep tot solidariteit!

Afgelopen dinsdagavond is in Griekenland de anti-fascist Pavlos Fyssas dood gestoken. Hij was ook een bekende rapper. Pavlos is vermoord door een groep neo-nazis die hem hebben opgewacht buiten een café. Een gearresteerde dader heeft aangegeven dat hij lid is van de Gouden Dageraad, en grote extreem-rechtse beweging in Griekenland die maar liefst 18 parlementszetels bezetten.Pavlos

Dit is niet de eerste keer dat de Gouden Dageraad linkse activisten aanvalt. Vorige week nog werden negen leden van de Griekse communistische partij het ziekenhuis ingeslagen door 50 leden van de Gouden Dageraad. Het geweld vanuit extreem-rechts in Griekenland neemt steeds meer toe, met name omdat zij zich beschermd voelen door de politie.

Een organisatie van linkse Grieken in Nederland, ReINFORM, organiseert donderdag 19 september om 18:30 uur een protest op de Dam in Amsterdam. Ze roepen op om onze solidariteit te tonen met de slachtoffers van de Gouden Dageraad en het nieuws over deze laffe moord bekend te maken.

“Eerst komen ze voor je buren en kameraden, en daarna voor jou… Sta op voor je kameraden, en sta op voor jezelf. Kom in actie voor het te laat is! Wordt actief en verspreidt het nieuws. Hou je verontwaardiging niet voor je!”

AFA Nederland roept op om ook onze solidariteit te tonen met de situatie in Griekenland en naar het protest in Amsterdam te komen. Want hun strijd is ook onze strijd!

Facebook event van solidariteitsactie: https://www.facebook.com/events/590408467664576/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s