Nazi voetbalfans van Roda JC en Alemannia Aachen vallen antifascist aan

Roda JC en Alemannia Aachen fans maken Hitlergroet
Roda JC en Alemannia Aachen fans maken Hitlergroet

Vrijdag 4 juli 2014 vondt er in Aachen, Duitsland, wederom gewelddadige aanval plaats tegen antifascisten door neo-nazi voetbalfans van Roda JC en Alemannia Aachen. Aachen ligt niet ver van de Nederlands-Duitse grens en kampt, net als Dortmund al jaren met een extreem gewelddadige en offensieve extreem-rechtse scene. Hier onder de verklaring van Autonoom Centrum Aachen:

Antifascisten en bezoekers van de bar “Promenadeneck”, in de Promenadenstraße in Aachen, werden afgelopen vrijdag aangevallen door een omvangrijke groep Duitse en Nederlandse nazi’s. Neo-Nazi’s en rechtse hooligans verzamelden zich na de voetbalwedstrijd van het Duitsland-Frankrijk tegen 20:30 voor de als rechts bekendstaande hooligan-bar “Fiasko” aan het plein Synagogenplatz met een groep van 70 vooral mannen. Met spandoeken en fakkels toonden zij hun verbondenheid met een hooligan en nazi die sinds een ongeval zwaar verwond in het ziekenhuis ligt.
De groep hooligans en nazi’s bestond voor het grootste deel uit nazi’s uit het ‘umfeld’ van de fan-scene van Alemannia Aachen en bevriende hooligans van o.a. “Karlsbande” en uit de omgeving van de Nederlandse voedbalclub Roda JC uit Kerkrade.

De Neo-nazi’s poseerden met een spandoel voor de gewonde ‘kameraden’ met een opschrift “Kämpfen Stefan! Wenn du fällst sind wir bei dir!” (Strijden Stefan! Als jij valt, zijn wij bij je!) en er werden meerdere fakkels ontstoken. Onder het oog van de inmiddels gearriveerde politie werd een Reichskriegs-vlag* getoond en de Hitlergroet gebracht.

Terwijl de synagoge aan het betreffende plein al meerdere keren is aangevallen en besmeurd is geweest met verf, en er hierom inmiddels permanente video-bewaking is, vonden de politieagenten het niet nodig om in te grijpen terwijl ongeveer 20 meter verderop nazi’s zich openlijk uitten.

Toen een antifascist het plein toevallig overstak en politie-agenten attent maakte op de getoonde Hitlergroet, werd deze onmiddellijk aangevallen door de groep. De antifascist probeerde daarop in de Promenadenstraße in te vluchten en werd vlak voor de bar “Promenadeneck” door de achtervolgers ingehaald en opnieuw aangevallen. In de bar was het een gewone avond en waren er ongeveer 20 mensen aanwezig.
Niet veel later worden de Promenadeneck, als wel de aanwezige gasten, door minstens 50 á 60 rechtse activisten aangevallen. In de daarop volgende vechtpartij lopen enige bezoekers van de bar verwondingen op: hoofdwonden, gescheurde pezen en andere verwondingen. Daarnaast ging er door rondvliegende flessen een ruit van de bar aan diggelen. Na 15 minuten verscheen pas de eerste politie waardoor de aanvallers zich veilig terug konden trekken naar de bar Fiasko. Buiten het fotograferen van de Reichskrieg-vlag is ons geen verdere actie tegen de neo-nazi’s bekend.

In november werd al een antiracistische demonstratie in Aachen aangevallen onder het geschreeuw van “Dreckjuden” (smerige joden) door rechtse hooligans die uit Fiasko kwamen gestormd.

Terwijl de Aachense ‘justitie’ antifascisten op repressie trakteert en bezoekers van het Autonoom Centrum in Aachen vervolgt, die zichzelf verdedigden tegen een nazi-aanval in januari, laat zij de extreem-rechtse structuren vrij rondlopen, kiemen en rijpen.

Wij laten ons niet bang maken door neo-nazi’s en zullen met alle middelen doorgaan in de strijd tegen neo-nazi’s en nationalisme!

Autonomes Zentrum Aachen, 6 juli 2014

http://az-aachen.de

http://www.facebook.com/AzAachenBleibt

* Reichskrieg-vlag – Zwart/wit/rode vlag die gold als de nationale vlag tijdens de periode van het Duitse Nationaal-Socialism

Bron: https://www.indymedia.nl/node/23767

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s