16-07-2014: Benefiet voor Jock Palfreeman

10156133_10154292195520010_6686194410992752154_nOp woensdag 16 juli a.s. organiseert Autonomia Promotions een benefietfeest voor Jock Palfreeman in de Vondelbunk in Amsterdam.

De volgende bands zullen optreden:

KilnAboy (anarcho folk punk uit Wales)

Shitfaced Mermaids
(folk uit Groningen)

Trikosis (Klezmer Gipsy Anacho Folk)

Ook zal er een stand van AFA Nederland aanwezig zijn.

De Australische Jock zit sinds 2009 gevangen in Bulgarije. Hij schoot 2 Roma mannen te hulp, die werden aangevallen door neonazi-hooligans. De Roma mannen konden dankzij Jock vluchten. Jock verdedigde zichzelf toen de groep van 16 neonazi’s zich vervolgens tegen hem keerden. Hij is veroordeeld voor 20 jaar cel (moord op 1 nazi en mishandeling van 1 nazi). Jock heeft 6 maanden in isolatie gezeten. In Bulgarije mogen buitenlanders onbeperkt in de isolatie worden gezet wanneer zij hoger beroep aantekenen. Tevens is elke vorm van hulp aan Roma, gelijk aan hulp aan illegalen.

Hij wordt steeds slechter behandeld tijdens zijn gevangenschap. Dit onder andere door zijn steun aan andere gevangenen, via de mede door hem opgerichte Bulgarian Prisoner’s Association. Begin 2013 werd zijn recht op het afronden van zijn studie in de gevangenis hem ontnomen door het gevangenisregime.

In reactie hierop ging hij begin 2013 een maand in hongerstaking. Een aantal maanden later (oktober 2013) volgde weer een incident, waarbij hij en medegevangenen in elkaar geslagen werden door gevangenisbewakers.

Op de website van ABC Nijmegen kun je meer informatie vinden over de solidariteitscampagne, en je kunt er een achtergrondartikel met recente updates over zijn situatie vinden. Verder is er nog de website ‘Free Jock’ waar ook achtergrond- en persartikelen te vinden zijn.

De opbrengst van het benefiet gaan naar gaat naar de campagne die Jock onder steunt en naar de Prisoners Association.

Locatie: Vondelbunker, Vondelpark 8 (In de brug) Amsterdam
Tijd: 20:00
Facebook event: https://www.facebook.com/events/676140555766396/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s