01-09-2014: Benefiet diner voor AFA Den Haag campagne tegen racistisch politiegeweld

tegenpolitiegeweld1Op maandag 1 september organiseert het Autonoom Centrum Den Haag een pizza benefiet voor AFA Den Haag. AFA Den Haag heeft geld nodig voor de campagne tegen racistisch politiegeweld in Schilderswijk en Transvaal.

Racistisch politiegeweld is dagelijkse realiteit in de Haagse wijken Schilderswijk en Transvaal. Als je in deze wijken gesprekken voert met mensen op straat kent bijna iedereen wel iemand die slachtoffer is geweest van politiegeweld of zelf slachtoffer is geweest. Slachtoffers verklaarden eerder in de lokale media: “Ik word vaak om mijn legitimatie gevraagd, gewoon uit het niets. Als ik vraag waarom word ik meegenomen en word ik in de politieauto in elkaar geslagen en mishandeld. Op het bureau gaat het verder. Ze stopten mij in de cel en met de handboeien nog om hebben zij me in mijn ribben geslagen. Daarna hebben ze mij met de brandslang nat gespoten en mij heel de nacht in de cel laten zitten terwijl ik helemaal doorweekt was.”

Volgens een leraar van een school hier in de wijk zijn het geen incidenten. Hij hoort vaak van jongeren dat ze willekeurig worden lastiggevallen en mishandeld. Het gaat vaak om Marokkaanse jongeren. Ook worden veel mensen met een andere dan witte huidskleur vaak aangehouden voor willekeurige ID controles. Zelfs meerdere oud-agenten spraken zich in de media uit over een cultuur van geweld en racisme binnen het Haagse politiekorps.

AFA Den Haag voert al langer actie tegen racisme en politiegeweld en wil nu posters en stickers laten drukken. Daar is helaas geld voor nodig. Het Autonoom Centrum Den Haag wil middels dit benefiet diner haar steentje bijdragen.

Kom en geniet van heerlijke veganistische pizza’s. Het eten kost 6 euro. Graag even reserveren want dan weten we ongeveer hoeveel pizza we moeten maken. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar acdenhaag (at) riseup.net

Tijd:
19:00
Locatie: Autonoom Centrum Den Haag (Willem van Outhoornstraat 17)
Facebook event: https://www.facebook.com/events/433136836826688/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s