Antifascisten verstoren nazi demonstratie van NVU in Den Haag

foto 4Op 4 april j.l. hebben antifascisten een demonstratie van de neo-nazi partij Nederlandse Volks Unie (NVU) in Den Haag verstoord. De NVU demonstreerde in Den Haag om zo hun racistische en nazistische gedachtegoed te verspreiden.

Halverwege de demonstratie van de NVU blokkeerden antifascisten de route met een spandoek met daarop de tekst “Den Haag Tegen Racisme”, fakkels werden afgestoken en de nazi demonstratie kwam tot stilstand. De politie greep hardhandig in. Met veel geweld werden de antifascisten van de weg gehaald en een aantal werden gearresteerd. De nazi demonstratie kon 15 minuten geen doorgang vinden.

CBv2QmRWIAAh_4w.jpg_largeDe NVU is de oudste nationaal socialistische partij van Nederland. Zij verheerlijken het Derde Rijk en hebben veel gewelddadige neo-nazi’s in hun gelederen. De NVU heeft een periode geen lopende demonstraties gehouden. Dit was sinds een lange tijd weer een demonstratie met een route die ook een stukje door het centrum van Den Haag liep. Ook lag het aantal deelnemers van de NVU demonstraties de afgelopen jaren veel lager dan de 60 die deze demonstratie deelnamen. Het blijft dan ook belangrijk om in actie te komen tegen het racistische gedachtegoed van de NVU.

Toen niet! Nu niet! Nooit meer fascisme!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s