8-1-2017: Antifa Café Utrecht

Onze eerstvolgende editie van Antifa Café Utrecht gaat over de Zapatistas! De Zapatistas is een links-revolutionaire groep in Mexico die heeft geprobeerd een revolutie te ontketenen op 1 januari 1994.

Dit is de datum waarop het NAFTA vrijhandelsverdrag in werking trad. NAFTA heeft veel overeenkomsten met TTIP. Naast het vrijhandelsverdrag vechten de Zapatistas tegen de grote landeigenaars in Mexico en ze vechten voor de rechten van de inheemse bevolking. De revolutie leek in eerste instatie succesvol, maar het Mexicaanse leger zorgde er al snel voor dat de Zapatistas werden teruggedrongen naar de jungle waardoor de revolutie niet is geslaagd. Ondanks alles zijn de Zapatistas nog steeds strijdbaar en vechten zij voor de revolutie. In dit Antifa Café Utrecht proberen we antwoord te vinden op vragen zoals: wie zijn de Zapatistas & wat zijn hun huidige ontwikkelingen?

Zoals gebruikelijk werkt Antifa Utrecht voor dit café samen met het anarchistische Book-Café The Barricade. Ook zal Taste Before You Waste – Utrecht een gratis vegan maaltijd serveren.

We hopen snel meer info te kunnen delen over onze sprekers!

Datum: 8 januari 2017
Locatie: ACU, Voorstraat 71, Utrecht
Tijd: 15:00
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1180596335309551/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s