‘Nijmegen against hate’ laat Pegida spreken

Artikel geschreven door antifascisten uit Nijmegen

Michael Jansen spreekt op 'Nijmegen against hate' demonstratie
Michael Jansen spreekt op ‘Nijmegen against hate’ demonstratie
We wisten het al. We hebben het geweten. De demonstratie ‘Nijmegen Against Hate’ was een volgend dieptepunt in het ‘linkse verzet’ tegen de voortdurende escalatie van rechtse oprispingen.

Trump, Wilders, Le Pen en ook Pegida konden alleen maar zo groot worden doordat linksige types ze zo eindeloos veel ruimte hebben gegeven. Laten we het even houden bij het gebied dat als Nederlands territorium geclaimd wordt: sinds de opmars van nieuw-rechts in het begin van dit millennium, schieten linksige types in een tolerante kramp van vrijheid van meningsuiting kramp zodra fascistoïde types het woord nemen. In plaats van aan belangrijke standpunten (die onveranderlijk zouden moeten zijn) over discriminatie vast te houden, wordt rechtse kots getolereerd en zelfs gefaciliteerd.

Michael Jansen (met krukken) naast Pegida leider Edwin Wagensveld in Utrecht
Michael Jansen (met krukken) naast Pegida leider Edwin Wagensveld in Utrecht
Vandaag werd een Pegida spreker getolereerd en beschermd door organisatoren van de demonstratie ‘Nijmegen Against Hate’. Het is moeilijk om woorden te vinden om aan te geven hoe pijnlijk dit is, hoe waanzinnig. Op het moment dat het algemeen geaccepteerd is dat duizenden mensen verdrinken en in gruwelijke kampen opgesloten worden aan de grenzen van Fort Europa. Op het moment dat racisme en allerlei intolerante bullshit algemeen geaccepteerd worden. Dat moment is nu. Het is veel te laat om de wereld met liefde te willen veroveren, en sowieso absurd om een podium te bieden aan een vijand van vrijheid en menselijkheid.

Het was al genoeg dat politieke partijen (uit welke hoek dan ook) die allemaal medeverantwoordelijk zijn voor de huidige situatie het podium betraden. Het laten spreken van Michael Jansen was een bizarre misser die elke voorgaande speech teniet heeft gedaan. Ja dit is 2017, en ja de moderne fascisten zijn overal te vinden. In plaats van ze te tolereren moeten we hun woorden en daden onmogelijk maken. Net zoals het de hoogste tijd is de uitsluitende uitbuitende staat (en haar structuren) van vandaag aan te vallen. We kunnen niet langer in dit linksige gezever blijven hangen. Nooit meer fascisme.

“Ga niet achteraf zeggen: ‘I told you so’, of ‘Wir haben es nicht gewusst’, maar handel met de kennis van nu en kom in opstand!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s