Plak mee! Geef angst en haat geen stem!

geen_stem_voor_racisme_stickera6Op 15 maart a.s. zijn er weer Tweede Kamerverkiezingen. Dat wordt inmiddels steeds zichtbaarder, want het straatbeeld hangt weer steeds voller met allerlei posters van politieke partijen. Met de racistische tendens die zich over het gehele politieke spectrum heeft verspreid is het belangrijk om een antifascistische boodschap te verspreiden in de buurten en op de straten.

Met Trump aan de macht in de Verenigde Staten, de PVV als de grootste partij in de peilingen hier in Nederland en het Front National op grote winst in Frankrijk leven we in een tijdperk waar racistisch beleid in rap tempo terrein wint. Racisme en uitsluiting lijken de nieuw norm te zijn geworden. Niet alleen rechtse politici verheffen racisme tot de norm maar ook linkse partijen doen daar volop aan mee. Zo ontwierp de PVDA de racistische uitsluitingsmechanismes die het vreemdelingenbeleid wordt genoemd.

AFA is sowieso geen voorstander van welke politieke partij dan ook, alle politici zijn immers alleen maar bezig voor hun eigen belang. Maar wij willen ook deze verkiezingen weer een statement maken tegen partijen die zich tegen minderheden keren. Want elke keer als ze dat doen, wakkeren ze angst en haat in de samenleving aan. Iedere keer dat deze politici hun mond open trekken worden mensen gestereotypeerd of als minderwaardig weggezet. Wij vinden dat dit soort partijen een sterk tegengeluid verdienen.

Daarom zijn ook rondom deze verkiezingen weer stickers en posters met de tekst “Geef angst en haat geen stem” verkrijgbaar. Plak deze posters en/of stickers in het straatbeeld om ook eens een positieve boodschap te verspreiden. Laat zien dat er ook andere ideeën leven in Nederland!

De posters of stickers zijn te bestellen door een mailtje te sturen naar afa (at) afanederland.org. Een bijdrage in de kosten is erg welkom, maar hoeft natuurlijk niet. Geef aan hoeveel posters je wilt ontvangen en vergeet je adres niet te vermelden.

Geef angst en haat geen stem!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s