Zantifa roept op tot actie tegen Wilders in Zaandam

Aanstaande donderdag 9 maart wil racist Geert Wilders samen met zijn partijgenoten Dion Graus en Vicky Maeijer van de PVV op bezoek gaan bij dierenasiel Stichting Dierenzorg te Zaandam. Wij vinden het onacceptabel dat Stichting Dierenzorg een podium geeft aan de haatdragende standpunten van de PVV. Het bezoek door Wilders wordt ook streng ondercontrole gehouden: in een brief naar de werknemers van Dierenzorg is beschreven dat als PVV-leider Geert Wilders op bezoek komt er zelfs niet met ze over politiek gepraat mag worden. Stuitend! Wilders is blijkbaar bang voor kritiek.

Wij zijn kwaad over de uitspraken van Geert Wilders en willen hem geen ruimte geven in de Zaanstreek, en geheel in de geest van de leus die eens door de gemeente Zaanstad verspreid werd op kleine bordjes: “Wie discrimineert, wordt hier geweerd”, zullen wij in actie komen om Geert Wilders zo snel mogelijk weg te sturen en zijn racistische boodschap teniet te doen.

Als Dierenzorg zegt dat ze zich niet willen vereenzelvigen met de PVV, dan moeten ze ook geen podium geven aan de PVV. De PVV gebruikt Dierenzorg alleen om stemmen te winnen bij dierenvrienden, ook al staat er niets in hun hele politieke agenda over dieren. Wij hopen daarom ook dat Dierenzorg af gaat zien van de komst van Wilders en beseft dat je altijd politiek verbonden bent als je iemand zoals Geert Wilders ontvangt.

Wilders van de PVV, een eenmans’partij’, is voortdurend uit op sensatie en probeert door middel van zondebokpolitiek mensen uit de meest onderdrukte klasse tegen elkaar uit te spelen. Als het aan hun immigratiebeleid ligt, sterven er elke dag nog honderden mensen meer dan nu aan de grenzen van Fort Europa en door de haatzaaierij van de PVV worden mensen gestimuleerd om gewelddadige acties te ondernemen tegen vluchtelingen en migranten. Geert Wilders roept al een jaar of tien op om moslims in Nederland te discrimineren. Het grondwettelijke recht op vereniging en godsdienstvrijheid zou volgens de PVV niet voor deze bevolkingsgroep moeten gelden. Wilders beschouwt de islam als een “levensgevaarlijke en totalitaire ideologie”. Marokkanen zijn “kolonisten” die zijn gekomen “om ons te onderwerpen”. Vluchtelingen “veroorzaken een verkrachtingsepidemie” en de “blinde elite” brengt Nederland “aan de rand van de afgrond.”

Deze racistische leugens willen en kunnen we niet tolereren.

Wij roepen iedereen op om naar de demonstratie te komen. Deze begint om 12:30 bij het dierenasiel Dierenzorg, Doctor H.G. Scholtenstraat 36, 1509AR Zaandam. Neem je spandoek mee en laat je horen tegen de PVV!

Facebook event: https://www.facebook.com/events/196848734131960/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s