Zaanse anti-fascisten weren Wilders

Zaanse anti-fascisten hebben de afgelopen twee dagen online campagne gevoerd tegen de komst van Wilders naar dierenasiel Dierenzorg. Dit zogenaamde ‘werkbezoek’, nog geen week voor de verkiezingen, had als doel Wilders als kattenaaiende dierenliefhebber een knuffelimago te geven. Dierenzorg mag dan wel zeggen dat dieren geen “politieke kleur” hebben, maar dat zegt juist iets over het misbruik van dieren voor het politieke doel van propaganda. Het is namelijk lekker makkelijk scoren. Intussen werd medewerkers van te voren te kennen gegeven Wilders vooral niet op zijn politiek aan te spreken. Iets niet mogen zeggen, dat is bij uitstek politiek.

Als antifascisten hebben wij een sterke mening over Wilders. Zijn standpunten zijn fascistoïde. Een van de kenmerken van fascisme is het aanwijzen van een zondebok voor problemen. Wilders doet niet anders. Vluchtelingen, Marokkanen, moslims, we worden geacht bang voor hen te zijn. Deze stelselmatige dehumanisering, al langer ingezet door de andere politieke partijen die steeds dichter tegen het extreem-rechtse gedachtegoed aanschurken, moet het aanvaardbaar maken mensen te laten verdrinken en bevriezen onderweg naar Fort Europa.

Zantifa heeft opgeroepen tot een demonstratie tegen de komst van Wilders en mensen hebben Dierenzorg per e-mail en via sociale media kenbaar gemaakt wat ze van het voorgenomen bezoek van Wilders vonden. Want Wilders discrimineert en wie had ooit gedacht dat de Zaanse slogan “Wie discrimineert, wordt hier geweerd” zo snel vergeten zou zijn. Geen populistische haatzaaiende politiek in de Zaanstreek! Nergens!

In aanloop naar de demonstratie is nu het bezoek gecanceld en daar zijn we blij mee. Het is alleen jammer dat Dierenzorg niet cancelt om de juiste reden, namelijk bezorgdheid over de veiligheid en het welzijn van mens en dier als een man als Wilders aan de macht komt. Wilders kan dan wel van katten houden, maar daarmee kunnen we niet vergeten dat zoveel mensen worden getroffen door zijn impliciete oproepen tot geweld tegen door hem aangewezen bevolkingsgroepen. En dat is, om met voorzitster Louise Verra van stichting Dierenzorg te spreken, niet “triest voor de democratie”, het is juist kenmerkend voor de democratie dat een fascistische eenmanspartij er gewoon bijhoort en met ieders medewerking
propaganda kan bedrijven.

Zantifa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s