Protest tegen nazi’s in Nijmegen

In Nijmegen Dukenburg demonstreren op dit moment een handjevol nazi’s voor de vrijlating van extreemrechtse gevangen die vast zitten voor moord, haatzaaien en geweldpleging.

Antifascisten hebben de route mooi versierd met stickers posters en spandoeken. Antifascisten zijn naar de nazi’s toe en overstemmen hun haatzaaiende boodschap met lawaai.

Na eerder ingrijpen van lokale antifascisten moest de nazi-demonstratie al wegblijven uit het centrum. Nu staan ze voor een leegstaand bedrijfspand op een meubelboulevard in Nijmegen Dukenburg.

De neonazi’s hebben zich verenigd onder de gelegenheidscoalitie vrijheid voor nationalisten. Deze groep bestaat uit de Racial Volunteer Force (RVF, een tak van het internationale neonazinetwerk Blood & Honour) en Landstorm (vernoemd naar een bataljon van vrijwillige SS soldaten).

Onder de aanwezigen zijn enkele kopstukken uit het extreemrechtse spectrum.

Johnboy Willemse, geroyeerd NVU lid, eigenaar van een extreemrechtse kroeg in Ravenstein genaamd “de nationalist” . Willemse was een tijd land voorzitter van de Germaanse Jeugd Nederland en het Verenigd Nederlands Arisch Broederschap.

Robert-Jan Koelewaard , oud kringleider van de NVU en betrokken bij een internetschandaal waar hij met een pistool en andere aanwezige demonstrantie Mike Brandt poseerde voor een vlag met al zijn nazi tattoeages goed zichtbaar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s