Landelijke demonstratie : Stop de aanvallen op Afrin

[Oproep overgenomen van DemNed]
Het dictatoriale regime van Erdogan in Turkije voert op dit moment luchtaanvallen uit op de noord Syrische regio beter bekend als Rojava. Rojava is sinds het begin van de Syrische burgeroorlog een baken van hoop. Waar de rest van het land steeds verder verstrikt raakt in een geweldspiraal is Rojava een democratische, veilige haven voor zowel de overwegend Koerdische bevolking als miljoenen vluchtelingen uit andere delen van Syrië.

Het waren de Rojavaanse zelfverdedigingseenheden van de YPG en de vrouwenverdedigingseenheden van de YPJ die ISIS versloegen. Het was de provincie Afrin die miljoenen vluchtelingen uit het nabijgelegen Aleppo opnam. De wereld juichte toen de YPG en YPJ Kobani bevrijdde, Manbij bevrijdde, Raqqa bevrijdde….

Is de wereld stil nu Rojava gebombardeerd wordt? Blijft u stil wanneer kinderen op de vlucht voor ISIS de dood vinden door lukrake bombardementen van NAVO partner Turkije? Blijft u stil nu de vrouwen van de YPJ die de slaafgemaakte Yazidi meisjes bevrijdden uit de klauwen van monsters gebombardeerd worden in hun eigen huizen door een dictator die vindt dat vrouwen niet in het openbaar zouden moeten lachen?

Wij eisen dat Erdogan onmiddellijk stopt met zijn aanvallen op Afrin en Rojava!

Wij eisen dat de internationale gemeenschap per direct het luchtruim boven Afrin en Rojava verdedigt tegen verdere aanvallen!

Wij eisen dat Nederland als lid van de NAVO en de VN Veiligheidsraad deze aanval publiekelijk verwerpt en druk uitvoert op Turkije!

Solidariteit is ons sterkste wapen!!

Datum: 27 januari 2018
Locatie: Stadhuis Amsterdam, Amstel 1
Tijd: 14:00

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s