4-2-2018: Antifa Café Utrecht: Stop the War on Migrants

op 4 februari organiseert Antifa Utrecht weer een Antifa Café in de ACU. Ditmaal is het thema: ‘Stop the War on Migrants’. De EU voert een oorlog tegen migratie en de wapenindustrie maakt de winst. Migratie wordt door de EU gezien aan als een bedreiging voor haar veiligheid. Ze ageert hier tegen door haar grenzen te militariseren en te interveniëren in andere landen.

Dit houdt in dat de EU gewapende eenheden naar haar grenzen stuurt, veiligheidshekken bouwt (met de daarbij horende surveillance en detectie technologie), het gebruik van autonome systemen verhoogt (zoals drones) en de politie in grensgebieden militaire bevoegdheden toestrekt. Verder voert de EU para(militaire) operaties uit in de Middellandse zee doormiddel van FRONTEX, zoals Operatie Sophia voor de kust van Libië samen met NATO steun en opleiding en materialen verstrekt aan (para)militaire grensbewaking in andere landen.

De Europese militaire en veiligheidsindustrie is zeer invloedrijk geweest in de discussie rondom migratie en het vorm geven van het beleid om migratie tegen te gaan.

Grote bedrijven in die sector zoals Airbus, Thales, Leonardo en Indra, zowel als lobby organisaties als de Europese Organisatie voor Veiligheid zijn essentiële onderdelen in dit dodelijke ‘spel’. Nadat ze de vraag voor hun grensbeveiligingssystemen hebben verhoogd bieden deze bedrijven hun producten aan als een oplossing voor het stoppen van de migratiestromen, terwijl ze voorheen de oorlogen hebben uitgerust die verantwoordelijk zijn voor diezelfde migratiestromen.

De EU kijkt dezelfde tijd niet alleen de andere kant op maar werkt ook samen, en legitimeert en versterkt, met regimes is andere landen die de rechten van de mens schenden.

Tijd: 16:30
Locatie: ACU, Voorstraat 71, 3512 AK Utrecht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s