Een geslaagde eerste Antifa Conferentie

Afgelopen zaterdag vond de eerste Nederlandse Antifa Conferentie plaats in de OCCII in Amsterdam. Zo’n 200 antifascisten bezochten de conferentie, waar verschillende workshops, presentaties en discussies plaatsvonden.

Er was er een uiteenlopend programma waar verschillende thema’s aan bod kwamen. Zo waren er discussies over de strijd tegen Zwarte Piet, de strijd omtrent LHBTQI in tijden van een extreem-rechtse opleving, en over de oorlog die gevoerd wordt tegen migranten. Een deel van het programma sloot goed op elkaar aan. Zo werd er eerst gepraat over hoe je te organiseren in affiniteitsgroepen, om ervoor te zorgen dat je tijdens acties en demonstraties effectief en veilig kan handelen. Dit concept kwam weer terug in de presentatie over Laat Ze Niet Lopen. Daarna was er een actietraining waar verschillende aspecten uit de eerder genoemde presentaties weer in terug kwamen.

Aan het einde van de middag gaven kameraden van Antifa Münster een presentatie over de opkomst van de AfD in Duitsland en hun strijd daartegen. Een presentatie waar veel inspiratie uit te halen viel wat betreft acties tegen de PVV en Forum voor Democratie.

De conferentie maakte duidelijk dat er behoefte is aan momenten van discussie en verdieping in de antifascistische beweging. We denken dat de conferentie zeker voor herhaling vatbaar is, maar tegelijkertijd beseffen we ook dat zo’n conferentie nog beter kan. Daarbij zijn alle deelnemers van belang. Daarom willen we de antifascisten die deelnamen aan de conferentie vragen om hun ideeën en kritiek met ons te delen, zodat we verder kunnen bouwen naar een nog betere volgende editie. Heb je ideeën of kritiek, mail het ons op afa(at) afanederland.org

We willen alle deelnemers, mensen die een presentatie gaven, het eten verzorgden, met hun stand kwamen of op wat voor manier hebben meegeholpen aan de conferentie bedanken voor hun inzet.

Op naar een sterke antifascistische beweging. Tot op de volgende Antifa Conferentie, tot op de straten!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s