Antifa-Fest Utrecht

In de aanloop naar de Gemeenteraadverkiezingen van 21 maart, met Fascistische/Racistische partijen als Forum voor Democratie en de PVV die meedoen is het weer tijd voor een tegengeluid in de vorm van Antifa-Fest georganiseerd door Antifa Utrecht. Er zullen 3 bands spelen en verschillende infostands aanwezig zijn met de benodigde informatie.

Votaridicul (NL)
Votaridicul is een stelletje nerds dat elkaar kent uit de kroegen rondom Utrecht. Zij spelen rocksteady balkan ska met een vleugje punk en zingen over de geneugten des levens. Reizen, avontuur en zweetvlekken passeren de revue. Votaridicul neemt je mee in de zee van haar ogen.

Ulrikes Dream (BE)
Ulrikes Dream is a Belgian metalpunkband formed in 1997 as Ulrike’s Dream. Their line-up has included members of Intestinal Disease, Cop on Fire, The Usual Suspects, Detritus and The League of Mental Men. Their music mixes metal, punk, grindcore and crust punk.

Contempt (UK)
CONTEMPT have been kickin’ out punk rock tunes since 1984. The band came together out of the ashes of three Wolverhampton based Punk bands Vendetta, Seventh Plague and Pulex Irritans and have since gone on to tour all over the UK and in Europe. The band’s line-up has changed a lot over the years, but the music remains true and CONTEMPT just refuse to go away…… CONTEMPT PLAY MID TEMPO – FAST ANARCHO PUNK ROCK, WITH POLITICAL LYRICS COVERING ISSUES SUCH AS WAR, POVERTY, HUMAN RIGHTS, ANIMAL RIGHTS, ANTI-FASCISM, ANTI-RACISM AND ANTI-CAPITALISM…..

Wat is….
De Anti-Fascistische Aktie (AFA) is een landelijk samenwerkingsverband tussen verschillende antifagroepen sinds 1992. AFA vindt iedere vorm van onderdrukking op grond van ras, sexe, geloofovertuiging en sexuele geaardheid, onaanvaardbaar. AFA streeft naar een samenleving waarin de vrijheid van het individu centraal staat en sociale en economische verschillen worden geminimaliseerd. AFA stelt zich ten doel samen met andere groepen fascistisch, racistisch en sexistisch gedachtengoed te bestrijden. Deze doelstelling is opgebouwd uit de vijf volgende onderdelen: -Geweldloos bestrijden van fascistische groepen en partijen. -Het vergroten va de verdraagzaamheid tussen verschillende bevolkingsgroepen. -Het wegnemen van vooroordelen bij de bevolking. -Het aansluiten bij initiatieven die zijn gericht op het wegnemen van de voedingsbodem van fascistische ideologie. -Bestrijding van de verrechtsing in de politiek.

​Facebook event: https://www.facebook.com/events/1812723932132466

Locatie: ACU, Voorstraat 71, Utrecht
Open: 19.30
Aanvang: 20.00
Entree: €6,-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s