Update Antifa Kamp Dortmund

Door: AFA Nederland
Terwijl de drie Duitse neonazi groepen “Nationaler Widerstand Dortmund”, “Kameradschaft Hamm” en “Kameradschaft Aachener Land” afgelopen donderdag zijn verboden, is het Antifa Kamp in Dortmund één dag voordat het van start zou gaan, ook verboden. Reden zou zijn dat nazi’s een demonstratie tegen het kamp zouden gaan houden.

“Het besluit van burgemeester Sierau is een politieke faillissementsverklaring”, zegt Tobias Schmidt, woordvoerder van het antifascistische actiekamp. “Dat neonazi aangekondigd hebben te gaan demonstreren tegen het kamp, en dat het kamp om die reden is verboden, maakt ons sprakeloos.” De hypocrisie zit in het volgende: doordat een verboden organisatie wil demonstreren tegen het Antifa Kamp, wordt ons een vergunning geweigerd.

Ook de nazi demonstratie tegen het kamp werd verboden wat het argument van de gemeente Dortmund nog is onderuithaalt, omdat deze demonstratie juist de aanleiding was om het kamp te verbieden. Meer dan 135 organisaties, waaronder AFA Nederland en AFA Den Haag, en 75 mensen op persoonlijke titel, ondersteunen het Antifa Kamp in de strijd op het recht te mogen demonstreren in de vorm van een kamp tegen de nazi problemen die Dortmund al jaren lang teisteren.

Activiteiten Antifa Kamp worden doorgezet
De meeste activiteiten die waren geplant voor het Kamp vinden doorgang in het Autonoom Centrum in Mullheim. Hier is ook vol op plek om te slapen. Adres en route beschrijven zie: http://www.az-muelheim.de/ Voor het programma houdt de website van het kamp in de gaten. Ook de acties op straat worden doorgezet. Zo werd er afgelopen vrijdag door zo’n 300 antifascisten een demonstratie gelopen tegen het verbod op het kamp. Zaterdag werd er een demonstratie gelopen door Dorstfeld (de wijk waar de meeste neonazi’s zich bevinden), waar ook langs het “Nationaal Centrum” werd gegaan. Zo ver wij weten is de grote nazi demonstratie op 1 september niet verboden en wordt er dan ook opgeroepen om naar Mullheim te komen, om deel te nemen aan de actie de komende dagen. Neem je tent mee!

Drie Duitse nazi groepen in Nordrhein Westfalen, verboden, meer dan 120 huiszoeking
In de ochtend van donderdag 23 augustus zijn de 3 neo nazi groepen “Nationaler Widerstand Dortmund”, “Kameradschaft Hamm” en “Kameradschaft Aachener Land” verboden. De zelfde ochtend begonnen 900 agenten aan het doorzoeken van zo’n 120 huizen waaronder het “Nationaal Centrum” in Dortmund. Hier bij werden (vuur)wapens, propaganda en computers en een geluidswagen in beslag genomen.

Deze week zullen ook antifascisten uit Nederland naar Dortmund afreizen om onze kameraden al daar te ondersteunen en samen met hen de nazi mars te verhinderen. Ben je ook van plan te gaan dan is meer informatie over het programma, achtergronden, info-nummers en arrestantengroep te vinden op: http://www.antifacamp.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s