ID-Verzet voert actie in een rivier van leegte

Afgelopen woensdag (07-08-2013) probeerden 3 activisten van de fascistische splintergroepering Identitair (ID) Verzet hun boodschap duidelijk te maken vanuit een bootje op de rivier waar naast het No Border Camp gevestigd is.

Spandoek "Illegaal is crimineel"
Spandoek “Illegaal is crimineel”

Paul Peters, Gertrud Bossdorf en Tom van der Hoek kwamen rond 11:00 op een klein bootje aan gevaren met een spandoek met de tekst “Illegaal is crimineel”. Dichtbij durfden ze niet te komen waardoor het spandoek nauwelijks te lezen was. Na een aantal rondjes te hebben gevaren en leuzen te hebben geroepen als: “Klote buitenlanders” en “Linkse ratten” kwam de verhuurder van het bootje. Hij was niet blij dat zijn bootje voor de actie werd gebruikt en riep van de kade dat ze terug moesten keren naar de haven. Dat deden ze en werden verderop door de politie aan de kant gelegd en gearresteerd.

Van links naar rechts: Tom van der Hoek, Gertrud Bossdorf, Paul Peters
Van links naar rechts: Tom van der Hoek, Gertrud Bossdorf, Paul Peters

Voor meer informatie over ID Verzet zie hier een eerder artikel van AFA Nederland: “Identitair Verzet, een nieuwe extreem rechtse splinter”.

Het No Border Camp waar ook AFA Nederland aan deelneemt zal plaatsvinden t/m 10 augustus. Op de laatste dag, zaterdag 10 augustus, zal er een afsluitende demonstratie plaatsvinden onder het motto: “Geen Mens Is Illegaal!” Wij roepen iedereen op om naar het No Border Camp te komen en deel te nemen aan de acties!

Voor meer informatie over het actiekamp, zie de website van het No Border Camp.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s