6-10-2014: Infoavond AFA Einhoven: Extreem-rechts in Nederland

10633469_1529660053919332_2611800934903143427_oOp 6 oktober organiseert AFA Eindhoven een info avond over de opkomst van rechts en extreem-rechts in Nederland en in Eindhoven. Ook zal er ingegaan worden op waar AFA voor staat en wat AFA doet tegen racisme en extreem-rechts.

Nog steeds bestaan er groepen en partijen die angst en haat aanwakkeren in de samenleving. Een van die groepen is het Identitair Verzet. Deze groepering wordt geleidt door Paul Peters, een rechts extremist die in het verleden joodse graven heeft beklad met hakenkruisen.

Partijen zoals de PVV (Partij voor de vrijheid) spreken zich openlijk uit tegen Marokkanen. De PVV gebruikt Marokkanen en andere minderheden in Nederland als zondebok om de aandacht af te leiden van de echte problemen. Ook de huidige regering maakt zich hier schuldig aan.

Racisme gaat verder dan de politiek van extreem-rechtse groeperingen of een partij als de PVV. Racisme is geïnstitutionaliseerd en is voor veel mensen in Nederland een dagelijkse ervaring. De politie maakt zich zelfs schuldig aan etnisch profileren. Vluchtelingen worden tot wel 18 maanden opgesloten in grensgevangenissen en daarna rechteloos op straat gegooid.

Door zondebokken aan te wijzen in de samenleving probeert de regering de aandacht af te leiden van de crisis en de bezuinigingen.

Door heel Europa winnen extreem-rechtse en zelfs fascistische partijen aan macht. Daarom is het belangrijk om een campagne op te bouwen tegen deze verrechtsing van de samenleving.

AFA Eindhoven gaat daarom ook in Eindhoven actie voeren tegen racisme. Samen kunnen we een vuist maken tegen haatzaaiende groeperingen en partijen. Kom naar de info avond en spreek je samen met ons uit tegen alle vormen van racisme!

Datum: Maandag 6 oktober 2014
Locatie: Hertogstraat 2 (Burgers) Eindhoven
Tijd: 20:30

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s