7-11-2014 Info-avond Groningen: AFA over Extreemrechts in Nederland

DHTR_38In aanloop naar de Kristallnachtherdenking van 9 november organiseert Sociaal Centrum Groningen op vrijdag 7 november een info-avond over extreemrechts in Nederland. Een spreker van AFA Nederland zal een presentatie geven. Nog steeds bestaan er groepen en partijen die angst en haat aanwakkeren in de samenleving. Het is daarom belangrijk te weten wat voor groepen er zijn in dit politieke spectrum, en ze te bestrijden.

Buiten traditionele extreemrechtse – en neonazi organsaties is er ook nog de PVV (Partij voor de vrijheid), die zich o.a. openlijk uitspreekt tegen Marokkanen. De PVV gebruikt Marokkanen en andere minderheden in Nederland als zondebok om de aandacht af te leiden van de echte problemen. Ook de huidige regering maakt zich hier schuldig aan.

Racisme gaat verder dan de politiek van extreemrechtse groeperingen of een partij als de PVV. Racisme is geïnstitutionaliseerd en is voor veel mensen in Nederland een dagelijkse ervaring. De politie maakt zich schuldig aan etnisch profileren. Vluchtelingen worden tot wel 18 maanden opgesloten in grensgevangenissen en daarna rechteloos op straat gegooid. Door zondebokken aan te wijzen in de samenleving probeert de regering de aandacht af te leiden van de crisis en de bezuinigingen.

Door heel Europa winnen extreem-rechtse en zelfs fascistische partijen aan macht. Daarom is het belangrijk om een campagne op te bouwen tegen deze verrechtsing van de samenleving.

Locatie:
Sociaal Centrum Groningen, (Hereweg 97)
Datum: 7-11-2014
Tijd: 20:00

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s