15-11-2014 Demonstratie Gouda: Kickout Zwarte Piet

SpandoekZwartePietisRacismeAFAsiteZaterdag 15 november 2014 zal de actiegroep ‘Kick Out Zwarte Piet’ een protest houden tegen de racistische karikatuur Zwarte Piet tijdens de intocht in Gouda. Ook AFA Nederland roept op om het protest te ondersteunen. Hieronder de oproep van Kick Out Zwarte Piet:

Actiegroep ‘Kick Out Zwarte Piet’ (KOZP), voorstander van een sinterklaasfeest zonder zwarte piet, roept iedereen op die voor een racismevrij sinterklaasfeest is, om op zaterdag 15 november 2014 vanaf 11.00 uur naar de Markt in Gouda te komen. Hier zullen we met een Stil Protest kenbaar maken dat de racistische karikatuur Zwarte Piet niet thuishoort in een beschaafd land.

Het sinterklaasfeest is geen feest voor alle Nederlanders zo lang het een grote groep Nederlanders discrimineert, marginaliseert en als ondergeschikt wegzet.

De oplossingen die tot nu toe geboden worden, zijn minimaal en laten zien dat men het probleem van racisme in Nederland nog steeds niet serieus neemt. Ieder jaar wordt de pijn van zwarte Nederlanders gebagatelliseerd en laat men de kans liggen om een duurzame oplossing te vinden.

We roepen jou hierbij op om je familie, vrienden en kennissen te mobiliseren voor het Stil Protest tijdens de nationale sinterklaasintocht in Gouda. Het is tijd om onszelf te laten horen. Koloniale denkbeelden horen niet thuis in een moderne en beschaafde samenleving. Raciale en stereotyperende afbeeldingen horen niet in onze winkels of op onze scholen.

Locatie: De Markt, Gouda
Aanvang: 11:00 uur
Facebook event: Kickout Zwarte Piet demonstratie nationale intocht Gouda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s