Nijmegen Tegen Racisme: Herstel “Refugees Welcome” tekst Waalbrug

Maandag 3 september hebben extreemrechtse vandalen de prachtige woorden ‘Refugees Welcome’ op de Waalbrug vernield. Wij zullen deze woorden nog mooier dan voorheen gaan herstellen en organiseren zondagmiddag 9 september om 3 uur een picknick met een ludieke verfactie. Iedereen die vluchtelingen een warm hart toedraagt, en natuurlijk vluchtelingen zelf, zijn van harte welkom om te komen pickicken en mee te verven.

Nijmegen tegen Racisme is een brede verbinding van mensen die zich inzetten voor grenzenloze solidariteit in een gastvrij Nijmegen. Racisme is namelijk nog steeds onderdeel van de Nederlandse samenleving, ook hier. Mensen zonder papieren worden steeds verder gemarginaliseerd. Als we racisme willen stoppen zullen we het initiatief moeten nemen, het met elkaar en van onderop moeten aanpakken. Door samen te komen op straat en de onderlinge betrokkenheid te vergroten kunnen we beginnen met het zichtbaar maken van een concreet alternatief.

Wij zien zondag om 3 uur een vrolijke middag tegemoet met eten, drinken, muziek, kinderactiviteiten en natuurlijk creatieve Nijmegenaren met kwasten. Heel Nijmegen wordt opgeroepen een hapje, drankje, liedje, spelletje of potje verf naar het strand onder de Verkeersbrug mee te nemen om samen te delen.

Locatie: Lindenberghaven 1 C, 6511XT Nijmegen
Tijd: 15:00

https://nijmegentegenracisme.wordpress.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s