Update: Solidariteitsdemonstratie deportatiegevangenis Rotterdam / The Hague airport

Morgen organiseert AFA Den Haag een solidariteitsprotest bij het detentiecentrum Rotterdam/The Hague airport, uit solidariteit met de vluchtelingen en migranten die daar gevangen zitten. Hier onder een update:

Mobilisatie
De afgelopen tijd zijn er veel posters en flyers verspreid voor de solidariteitsdemonstratie. Ook nu nog kan je helpen met mobiliseren. Verspreid de oproep en nodig je vrienden en familie uit.

Oproep: https://tinyurl.com/yb2gdosd
Facebook event: https://tinyurl.com/y7rjgrrg

Solidariteitsdemonstratie
We verzamelen om 15:30 bij Randstadrail (E) halte Meijersplein in Rotterdam. Vanaf daar zullen we naar het detentiecentrum lopen. Neem spullen mee om herrie te maken zodat ze ons in het detentiecentrum goed kunnen horen.

Advocaat
Bij een protestactie kan het altijd gebeuren dat er mensen worden gearresteerd. Daarom staat er gedurende de dag een advocaat paraat om alle deelnemers juridisch te ondersteunen in geval van arrestaties.

De advocaat die zondag paraat staat is Ineke van den Brûle. Mocht je zelf de pineut zijn, leg dan geen verklaring af. Je hebt het recht om te zwijgen, neem dit recht dan ook! Teken ook niks, met in het bijzonder geen strafbeschikking. Want alles wat je zegt over jezelf of andere mensen kan tegen jou of tegen anderen gebruikt worden. Wordt je onverhoopt langer dan 6 uur vastgehouden en wil je met een advocaat praten, vraag dan naar Ineke van den Brûle (en vermeld dat ze uit Den Haag komt).

Tegen alle grenzen, tegen Fort Europa. Solidariteit!

Verzamelpunt:
Randstadrail (E) halte Meijersplein, Rotterdam
Tijd: 15:30
Datum: 8 september 2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s