Nationalistische pride walk met pegida en roze leeuw

[Overgenomen van http://www.indymedia.nl]
Afgelopen zaterdag, 29 september, liep de nationalistische homoclub de Roze Leeuw (vroeger bekend als de Dutch Gayservatives) vooraan in de Pride Walk in Rotterdam. Ook Pegida was aanwezig op deze pride, om “solidariteit” te tonen met de Roze Leeuw.

Ook Pegida was aanwezig op deze pride, om “solidariteit” te tonen met de Roze Leeuw. Deze groep wil naar eigen zeggen de “echte oorzaak” van homofobie in Nederland aanpakken: de islam. Op dit punt sluiten ze erg goed aan bij Pegida, waar altijd geroepen wordt hoe tolerant de Nederlandse cultuur wel niet is, en hoe intolerant [tegen homo’s] de islam zou zijn. Queers zijn er klaar mee om door extreemrechts gebruikt te worden als excuus om moslims, vluchtelingen, en mensen van kleur te demoniseren.
De Roze Leeuw is opgericht door leden van Leefbaar Rotterdam, de partij waar Pim Fortuyn lijsttrekker was, en waar ze voorrang wilden geven aan “echte Nederlanders” door middel van etnische registratie. O.a. Joost Eerdmans en Lennard van Mil zijn in beide groepen belangrijke figuren. Daarnaast schrijft Jaries Beukman van Roze Leeuw voor de Gaykrant.

Wat er gisteren en vorig jaar op de Rotterdam Pride Walk is gebeurd, is meer dan alleen een probleem voor de queer gemeenschap. De strijd tegen homonationalisme is niet alleen een strijd van queer mensen, maar een strijd van alle antifascisten. Let niet alleen op groepen als Pegida, maar ook op groepen als de Roze Leeuw. Deze mensen hebben invloed binnen het huidige politieke systeem, ze zitten in de Rotterdamse gemeenteraad en er wordt door de media te veel aandacht aan ze besteed. Hun racistische en transfobe gedrag kan niet langer onbeantwoord blijven.

Bronnen en verder lezen:
Roze Leeuw Facebook https://www.facebook.com/pg/dutchgayservatives/community/?ref=page_internal
Pride walk 2018 https://www.youtube.com/watch?v=ZsbP_sjpoFw
Pride walk 2018 https://www.youtube.com/watch?v=6MAcBXRI95o&t=4s
Pride walk 2017 https://joop.bnnvara.nl/opinies/rotterdam-pride-walk-mis
Politie intimideert queer activisten: https://www.ad.nl/rotterdam/politie-tegen-linkse-activisten-houd-jullie-…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s