Report back; Anti-FvD demo 2 januari

Op 2 januari zijn er twee rechtse demo’s georganiseerd: de anti-coranademo door Nederland in Verzet en de Forum Voor Democratie (FvD) campagne kickoff demo.

Als tegengeluid heeft een groep Joodse Antifascisten (@joden_zijn_er_klaar_mee) een manifestatie georganiseerd bij het Joods Verzetmomnument waarbij circa 50 mensen aanwezig waren. Tijdens de manifestatie werd duidelijk gemaakt dat de vergelijkingen tussen jodenvervolging en coronamatregelen door FvD en demonstraten van de anti-corona demo niet door de beugel kunnen. De vergelijkingen zorgen voor een bagitalisering van de holocaust. Tegelijkertijd neemt het aantal extreemrechtse activisten op deze demo’s toe en lijken ze ongehinderd hun propaganda te kunnen verspreiden. Een ontwikkeling waar de (Joodse) antifascisten klaar mee zijn.

Vanuit de antifa manifestatie is een groep gaan lopen door Amsterdam. Hierbij is onderweg een roze kleurtje aangebracht bij het FvD Hoofdkantoor, wat hoognodig was. De groep eindigde bij het westerpark om een tegengeluid te geven aan Forum. Agressieve uitingen van forumaanhangers onderweg werden snel opgelost door de groep zelf. Zo vond een forumaanhanger het nodig om op afstand zijn piemel te laten zien, een rare zet die enkel werd uitgelachen door de antifascisten.

Het blijkt maar weer hoe snel forumaanhangers op hun tenen zijn getrapt als je ze confronteerd met de waarheid dat ze een fascistische partij steunen. Zolang ze de waarheid nog niet onder ogen zien, zullen wij er zijn.

Geen stem voor racisme, dood aan fascisme en vrijheid voor iedereen!

foto overgenomen van https://indymedia.nl/node/51223

Overige artikelen:
Amsterdams dagblad
Krapuul
indymedia


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s