Verslag “Vluchtelingen Welkom, Racisten niet” demo tegen Pegida

Hieronder twee verslagen van de actie geschreven door AFA Noord en Wandelclub 030

Verslag AFA Noord

Om 13:00 uur verzamelden tussen de 50 a 60 antifascisten van uit verschillende windstreken op de aangewezen locatie bij het aanmeldcentrum Ter Apel. Toen de fascisten van onder andere voorpost en de Dietse Volkspartij hun spandoeken ontrolde was het voor ons het startschot naar voren te treden met onze banners en vlaggen. Pegida zelf kwam wat later en zette hun geluidsapparatuur op met graf muziek..

Toen de fascisten begonnen met speechen werden ze overstemd met vele antifascistische leuzen. De ene gedeelte hield zich bezig met leuzen , terwijl de andere bezig waren met het uitdelen van speelgoed en hygiëne producten als baby doekjes, luiers enz. Hart verwarmend het knutselen met de Kids en vluchtelingen die zich bij ons voegde( waardoor we met nog meer stonden)om zij aan zij te staan tegen de extreemrechtse xenofobische hetze. Tegen 15:00 vertrokken de fascisten weer en werden onder luid gejoel weggewuifd.

Terwijl de laatste spullen werden uitgedeeld en het veld weer netjes werd achtergelaten was het ook voor ons weer tijd om onze weg weer te vervolgen. Vele dank aan ieder die aanwezig waren en het tot een geslaagde actie hebben gemaakt.

Toen niet! Nu niet! Nooit meer fascisme!!!

AFA Noord volgen? check hun facebook: /afanoord

Verslag Wandelclub 030

Vandaag zijn we met een groepje Wandelaars naar Ter apel gegaan voor de solidariteitsactie opgezet was door verschillende antifascistische groepen. Er werden spullen en speelgoed uitgedeeld aan de vluchtelingen die daar onder erbarmelijke omstandigheden zitten. Ook Pegida, Voorpost en wat Voorpost alterego’s waren aanwezig om hun hatelijke omvolkingstheorie te verkondigen. Een deel van de antifascistische groep wierp een barrière op met spandoeken en vlaggen. Onder luid geroep van leuzen als “Say it loud, say it clear, refugees are welcome here””en ‘Toen niet, nu niet, nooit meer fascisme””werden de toespraken van Pegida racist Wagensveld, Utrechtse voorposter Van Geijn en nog een voor ons onbekend persoon overstemd. Een ander deel van de groep ging het gesprek aan met vluchtelingen, deelde spullen uit en er werd geknutseld met de kids. Na een uurtje mengde een deel van de vluchtelingen zich in de groep die Pegida overstemde. Een mooie fijne samenkomst van solidariteit!

Dank aan kameraden van AFA Noord voor de organisatie en uitnodiging. het was de rit van 2 uur meer dan waard

Wandelclub 030 volgen? Check hun instagram pagina @wandelclub030

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s