Franse antifascist vermoord door neo-nazi’s

Op 5 juni is in Parijs een jonge anti-fascist vermoord. Clément Méric overleed in het ziekenhuis nadat hij door een groep extreem-rechtse skinheads in elkaar was geslagen. Al de dag na de moord verzamelden vrienden en sympathisanten zich om Clément te herdenken en om hun afschuw over het gebeurde te uiten. Later werden diverse grote demonstraties gehouden tegen extreem-rechts, niet alleen in Frankrijk maar ook in diverse andere landen.

2133012

Volgens diverse politieke partijen en de media maakten de daders deel uit van de extreem-rechtse groep Jeunesses Nationaliste Revolutionnaire (JNR), oftewel de Nationaal Revolutionaire Jeugd. De overheid is inmiddels een procedure gestart om deze extreem-rechtse knokploeg die al sinds de jaren tachtig bestaat te verbieden.

Maar puur het verbieden van dit soort knokploegen is niet de oplossing. Het is belangrijk om ons niet te laten intimideren door dit soort extreem straatgeweld. Dit toont aan dat extreem-rechts overal toe kan slaan, maar ook dat het juist daarom belangrijk is om strijdbaar te blijven tegen het fascisme. AFA Nederland is solidair met de vrienden en kameraden van Clément, het voortzetten van onze gezamenlijke strijd is het beste eerbetoon wat wij kunnen geven.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s