AFA Den Haag in actie bij racistisch PVV verkiezingsfeest

ANP-26696783_0Anti-Fascistische Actie (AFA) Den Haag heeft in de nacht van woensdag op donderdag spontaan geprotesteerd voor de deur bij het verkiezingsfeest van de PVV. Ze lieten hier een geluid horen tegen het racisme wat de PVV uitdraagt. Eerder die avond zette Geert Wilders het PVV publiek aan tot het scanderen van de leus “minder marokanen in Nederland”.


AFA Den Haag vindt het belangrijk dat racisme en discriminatie actief worden bestreden en zodra het nieuws van de uitspraken van Wilders AFA Den Haag bereikten gingen zij over tot actie. Pal voor de deur van de PVV bijeenkomst werd een spandoek ontrold met de tekst “Den Haag tegen racisme” en werden er leuzen geroepen als “racisme, nee! Fascisme nee! PVV nee nee nee!” en “toen niet, nu niet, nooit meer fascisme!”

foto(5)Recent deed Wilders al een uitspraak gericht tegen Marokkanen, dat deed hij op de Haagse markt. Wilders en zijn PVV steken hun racisme dan ook niet meer onder stoelen of banken. “Dat verbaast ons niets aangezien hij samenwerking zoekt met extreem-rechtse partijen in heel Europa. Wij vinden het een gevaarlijke ontwikkeling die al langer gaande is, dat bevolkingsgroepen openlijk weg worden gezet en volgens Wilders weg moeten. Wij maken ons daar ernstige zorgen over, want racisme mag nooit en te nimmer de overhand krijgen”, aldus Ricardo Veenstra, woordvoerder van AFA Den Haag.

AFA strijd al jaren tegen racistische en fascistische tendensen in de samenleving, en het blijkt maar weer dat dat hard nodig is.

Bron: www.afadenhaag.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s